home

 

Traditii stravechi, natura salbatica şi Festivalul Naadam

 

MONGOLIA DELUXE sI

MONGOLIA INTERIOARA

 

Beijing - Baotou - Deşertul Kubuqi - Resonant Sand Gorge - Hohhot - Ulan Bator -Parcul National Khogno Khaan - Elsen Tasarkhai - Karakorum - Desertul Gobi -Bayanzag - Gobi Gurvan Saikhan - Valea Yol - Dalanzadgadn - Hui Doloon Hudag -Parcul National Terelj - Tsojin Boldog

 

Circuitul pe care vi-l propunem va indeamna sa calatoriti prin doua tari deosebite, in care natura salbatica se imbina cu traditii de mii de ani si unde budismul a construit temple şi manastiri impresionante. De la stepa mongola, tinutul salbatic cu cea mai spectaculoasa bolta stelara, de la enormul deşert fierbinte Gobi şi dunele de nisip cantatoare pana la Marele Zid Chinezesc, veti calatori printre repere istorice pe care le veti "aşeza" pe harta marilor civilizatii, toate marcand destinul Europei şi al intregii lumi. Atat Mongolia cat si Mongolia Interioara sunt cu adevarat unele dintre destinatiile prea putin cunoscute, tinuturi unde veti putea descoperi toate o mare varietate de forme de relief, de la paduri, deserturi, rauri si lacuri cristaline si unde veti experimenta ospitalitatea traditionala a nomazilor. Veti face cunostinta cu una dintre ultimele culturi nomade de pe pamant, unde modul de viata traditional se desfaşoara ca acum un mileniu. Veti calatori prin stravechiul Imperiu Mongol, pe urmele temutului Ginghis Han, veti experimenta innoptarea in iurte deluxe şi nu in ultimul rand veti avea şansa de a participa la celebrul Festival Naadam, care se desfaşoara inca din timpurile primului stat nomad, Hurnu, al stramoşilor mongoli. O experienta extraordinara care va va trezi interesul pe tot parcursul circuitului şi va va face sa vedeti lumea cu alti ochi!

 

Perioada: 30.06 - 14.07.2024

 

Ziua 1 / 30.06.2024: Bucureşti - Istanbul

intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 19:30 (in fata ghişeului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1046 (21:40 / 23:10).

Ziua 2 / 01.07.2024: Istanbul - Beijing

Din Istanbul vom pleca cu zborul TK 088 (01:25 / 15:35) spre Beijing capitala Republicii Chineze, cunoscuta şi sub vechiul nume Peking, care adaposteşte peste 17 milioane de locuitori. Oraşul este perceput de chinezi ca "un taram al fagaduintei", datorita posibilitatilor multiple de petrecere a timpului liber. Totodata, Beijing ramane unul dintre cele mai incarcate de istorie oraşe ale Chinei, detinand o colectie incredibila de obiecte istorice şi de arta, expuse in mai mult de 50 de muzee, numeroase teatre şi centre culturale. Cina la un restaurant local şi cazare la Hotel Mercure Beijing Downtown 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 02.07.2024: Beijing - Baotou

Mic dejun. Dimineata vom merge in celebra piata Tian'An Men, situata in inima oraşului, cea mai mare piata publica din lume, intinsa pe 40 de hectare, care gazduieşte un amestec impresionant de monumente antice şi moderne. De aici vom fi transferati la gara de unde vom lua trenul spre Baotou, "oraşul caprioarei" in interiorul caruia se intinde cea mai mare suprafata verde din Mongolia Interioara. Oraşul detine o multime de dovezi despre faptul ca a fost "locuit" inca de acum 6 mii de ani, din epoca neolitica. in perioada 476 i.Hr. - 221 i.Hr., Statul Zhao a construit zidul care in prezent se afla in suburbiile oraşului, despre care istoricii spun ca ar fi cea mai veche parte a Marelui Zid. in epoca contemporana, zona a devenit un oraş-port in care s-a dezvoltat comertul cu blanuri, bazat pe caile navigabile ale fluviului Galben. Traseul pana la Baotou ne va incanta prin diversitatea şi pitorescul sau. Odata sositi in oras ne vom deplasa spre Manastirea Wudangzhao, cea mai mare şi cea mai bine conservata manastire budista din Mongolia Interioara care a fost construita in timpul domniei imparatului Kang Xi din dinastia Ong, dupa modelul Manastirii Tashihunbu din Tibet. in interiorul manastirii sunt adapostite aprox. 1.500 de statui bhudiste, din care cea mai notabila este Daweide, statuia cu 9 capete, 34 de brate şi 16 picioare. Toate colectiile de arta şi picturile murale care reflecta caractere istorice, obiceiuri, mituri şi minunate peisaje sunt materiale pretioase pentru studierea istoriei şi culturii minoritatilor. Cina şi cazare in Baotou la Hotel Tianlong 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 03.07.2024: Baotou - Deşertul Kubuqi - Resonant Sand Gorge - Hohhot

Mic dejun. Plecare spre Deşertul Kubuqi pentru a ajunge la Resonant Sand Gorge, dunele cantatoare, despre care Marco Polo a spus prima data cand a calcat pe ele ca scot un "sunet duios". in zilele in care soarele incalzeşte dunele de nisip, uneori se pot auzi anumite sunete comparabile cu muzicalitatea pe care o transmite un violoncel. De fapt sunt vibratii care se produc atunci cand particulele de nisip din adancuri se amesteca. Aceste vibratii sunt de diferite intensitati, precum notele muzicale, cauza pentru care cei care paşesc pe nisipul fierbinte au senzatia ca muzica provine din subteran. in continuarea zilei ne vom deplasa spre Hohhot, "oraşul verde" sau "oraşul templelor", capitala Regiunii Mongoliei Interioare Autonome, regiune situata in nordul Chinei. Cu o populatie de aprox. 3 milioane de locuitori, Hohhot este cel mai important centru administrativ din regiune, numele sau insemnand "oraşul albastru", albastru fiind simbolul cerului, al eternitatii şi puritatii in cultura mongoleza. in anul 1557, conducatorul mongol Altan Khan a inceput constructia templului Dazhao in Campia Tumed pentru a determina dinastia conducatoare chineza din acea perioada, dinastia Ming (1368-1644), sa il recunoasca drept şef al tuturor triburilor mongole din sud, drept pentru care oraşul actual s-a dezvoltat in jurul acestui templu. Odata sositi la Hohhot vom vizita cel mai vechi şi celui mai mare templu din Hohhot, Templul Dazhao, cunoscut şi sub numele de Templul lui Buddha de argint datorita unei statui care il infatişeaza pe Sakyamuni. Alte doua obiecte valoroase, o pereche de dragoni sculptati pe pilonii auriti ce strajuiesc statuia lui Buddha şi o fresca deosebita de pe holul templului, atrag turiştii din intreaga lume. Vom face apoi o plimbare pe strada Saishang, care pastreaza stilul constructiilor din perioada dinastiilor Ming şi Qing, dupa care vom vizita Templul Celor Cinci Pagode, care comparativ cu alte pagode este unic prin structura sa speciala, pagoda peste pagoda, prin glazurile colorate in verde şi galben, prin cele 1563 imagini ale lui Buddha şi pentru harta astrologica mongola cioplita in piatra. Vom vedea apoi mormantul lui Zhaojun, o frumoasa printesa care s-a casatorit cu hanul mongol Xiongnu Chanyu, in timpul dinastiei Han (206 i.Hr. - 220 i.Hr.), pentru unitatea Chinei şi frumosul monument ecvestru al celor doi. Mormantului i se mai spune "mormantul verde", deoarece toamna, atunci cand frunzele şi iarba ingalbenesc, iarba de pe mormant ramane verde şi viguroasa. Cina şi cazare in Hohhot la Hotel Huachen Ivyue 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 04.07.2024: Hohhot - Ulan Bator

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Hohhot pentru plecarea cu compania Air China, zbor CA 753 (10:20 / 12:20) spre Ulan Bator. Dupa dejun vom incepe explorarea oraşului, situat pe malurile raului Tuul, si unde vom sesiza ca agitatia marilor oraşe cosmopolite lipseşte cu desavarşire. Vom vizita Mausoleul Zaisan, ridicat in cinstea eroilor cazuti in cel de-Al Doilea Razboi Mondial, situat in partea sudica a oraşului, pe o colina de unde vom putea surprinde o minunata panorama asupra capitalei. in continuarea zilei vom vizita cea mai mare manastire activa din tara, Manastirea Gandan, al carui nume inseamna "marele loc al bucuriei complete", unde vom vedea o impresionanta statuie a lui Buddha, Megjid Janraiseg, care reprezinta compasiunea, cu o inaltime de 26,5 m şi o greutate de "numai" 20 t. Vom vizita apoi Palatul de Iarna al lui Bogd Khaan, ultimului han al Mongoliei, care adaposteşte in prezent o vasta colectie de obiecte personale, precum şi capodopere ale artei buddhiste. Cina şi cazare la Hotel Bayangol 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 05.07.2024: Ulan Bator - Parcul National Khogno Khaan - Elsen Tasarkhai

Mic dejun. in aceasta zi ne vom deplasa spre Parcul National Khogno Khaan, care acopera o suprafata de aprox. 46.990 ha, rezervatie care ne va dezvalui peisaje superbe, o combinatie perfecta intre munti impozanti din granit, paduri de mesteacan, zone deşertice, rauri cristaline şi zone de paşuni inverzite. Natura de aici este cu adevarat spectaculoasa, zonele de taiga alternand cu zonele de stepa, fapt pentru care in aceasta zona a Deşertului Gobi, tinutul dinozaurilor, traiesc in prezent o multime de animale, precum lupi, elani, vulpi, caprioare şi leoparzi. in acest parc vom vedea Elsen Tasarkhai, care poate fi tradus ca "dune izolate de nisip", o succesiune de dune care se intind pe o lungime de aprox. 80 km, facand parte din Marile Dune Mongole. Check-in si dejun la Khogno Khaan Camp. Dupa-amiaza vom vizita ruinele Manastirii Erdene Khamba, situata la poalele muntelui Khogno Khaan, manastire ridicata in sec. al XVII-lea de catre Zanabazar, un lider spiritual şi politic care a fost educat in Tibet şi care ulterior a fost sanctificat, devenind astfel primul sfant buddhist din Mongolia. Zanabazar a ridicat mai multe astfel de manastiri, insa Manastirea Erdene Khamba ridicata in onoarea mentorului sau Lama Erdene a fost sanctuarul care i-a placut cel mai mult, putand adaposti in vremurile ei de glorie, peste 1.000 de calugari in acelaşi timp. Desi in zilele noastre nu mai este functionala, manastirea si-a pastrat importanta spirituala. Cina şi cazare la la Khogno Khaan Camp in iurte turistice deluxe (cu baie proprie)!

Ziua 7 / 06.07.2024: Elsen Tasarkhai - Karakorum

Mic dejun. Plecare spre Karakorum, oraş fondat in anul 1220 de catre marele Ginghis Han, fosta capitala a Mongoliei timp de 140 de ani, loc important de oprire pe Drumul Matasii care uimea in trecut calatorii care veneau din Occident, cu bogatiile sale, dar şi cu toleranta religioasa, aici existand atat temple buddhiste, moschei, dar şi biserici creştine. in anul 1388 oraşul a fost in mare parte distrus, iar din ruinele sale a fost ridicata Manastirea Erdene Zuu, in traducere "sute de comori", celebra pentru cele 108 stupe, care simbolizeaza bobii din rosariul de rugaciune buddhist. Manastirea ridicata in perioada anilor 1585 - 1586, la ordinul bunicului lui Zanabazar, Abtai Han, dupa intalnirea sa cu cel de-al III-lea Dalai Lama, cand religia buddhista tibetana a fost declarata religie de stat in Mongolia, este una dintre putinele manastiri care au scapat de distrugerile comuniste din anii 1930 şi se regaseşte pe lista Patrimoniului Universal UNESCO. Aici vom vedea lucrarile unice ale lui Zanabazar, primul lider al buddhistilor mongoli, opere de o valoare inestimabila ale artizanilor mongoli precum sculpturi, maşti de tam, aplice, broderii, statui din lemn şi bronz inchinate zeilor, dar şi o colectie de torgon burhan, picturi pe materiale care se pot rula, realizate in secolele XVI - XIX. Mai multe relicve din piatra le vom vedea in Muzeul din Karakorum unde sunt pastrate piese care au apartinut cladirilor din vechiul oraş. Vom vizita in continuare unul dintre cele 4 puncte de hotar ale fostei capitale din timpul temutului Ginghis Han, 2 "turtle stones", sculpturi care reprezentau broasca testoasa, in calitatea sa protectoare, simbolizand eternitatea. Dupa dejun, prilej de a descoperi savoarea bucatariei locale, vom vizita o familie nomada unde vom afla amanunte despre traditiile şi modul lor actual de viata complet diferit fata de traiul de la oraş, locuintele lor mobile de forma conica, semanand cu nişte corturi, fiind acoperite in exterior cu pasla şi piei de animale iar in interior cu covoare decorative. Ne vom indrepta apoi catre Raul Orkhon pentru cina şi cazare la Munkh Tenger Camp in iurte turistice deluxe (cu baie proprie)!

Ziua 8 / 07.07.2024: Karakorum - Desertul Gobi

Mic dejun. in aceasta zi ne vom indrepta spre sud, catre ruinele manastirii Ongiin Khiid situate in mijlocul desertului Gobi. Dejun picnic pe traseu. Vom explora ce a mai ramas din Ongiin Khiid, complex manastiresc infiintat in anul 1760 si care era compus din 30 de temple şi 4 mari universitati budiste. Acesta a fost distrus de epurarile comuniste din anii 1930 si ulterior restaurat de mai multi calugari. in zilele noastre functioneaza acolo un mic muzeu, pe care-l vom vizita. Cina şi cazare la Ongiin Nuuts Camp in iurte turistice standard.

Ziua 9 / 08.07.2024: Desertul Gobi - Bayanzag - Gobi Gurvan Saikhan

Mic dejun. Plecare spre Parcul National Gobi Gurvan Saikhan. Pe traseu vom traversa imensul peisaj numit stepa Ongi, cu o latime de peste 80 km in zona Gobi pentru a ajunge in jurul pranzului la Bayanzag sau Flaming Cliffs, denumire data de exploratorul american Roy Andrew Chapman care a venit aici in 1920. Aceasta zona este renumita pentru fosilele ca urmare a eroziunii vantului si a apei, si care privite de la distanta arata ca un foc in mijlocul desertului. Roy Chapman Andrews si expeditia americana au descoperit primele cuiburi cu oua de dinozauri din Bayanzag in anul 1923. Descoperirile lor au dovedit lumii intregi ca dinozaurii chiar au depus oua in aceasta zona. Vom explora zonele cu paduri dese de copaci Saxual si vom putea hoinari pe dealurile rosii. Ocazional, vizitatorii gasesc bucatile de oase fosilizate si oua, insa este ilegal sa fie atinse. Dejun, cina şi cazare la Govi Nomad Lodge Camp in iurte turistice deluxe (cu baie proprie)!

Ziua 10 / 09.07.2024: Gobi Gurvan Saikhan - Valea Yol - Gobi Gurvan Saikhan

Mic dejun. Dimineata ne vom bucura de peisaje mai dramatice, in timp ce traseul zilei ne va duce spre est, spre Yolyn Am, numita si Valea Yol sau Valea Vulturului, situata in Parcul National "Cele trei frumuseti ale lui Gobi". Valea Yol a fost initial stabilita pentru a conserva viata pasarilor in regiune, insa in prezent este faimoasa pentru peisajul sau neobisnuit, deoarece este de fapt un canion ingust, neobisnuit, al unui rau care curge prin Muntele Zuun Saikhan. Peretii abrupti de stanca se ridica la 200 m, iar canionul are pajisti verzi uimitoare, cu un strat gros de ghetar, care este adanc intins intre pereti. in timpul verii, apa curge din varful peretilor, formand cascade. Stancile inalte care flancheaza valea sunt impresionante, şi cu putin noroc vom putea observa oi salbatice Argali rar intalnite si capre de munte Ibex si Yol (Lammergeier), pasunand sus pe peretii stancilor. intoarcere in Camp pentru dejun. Dupa-amiaza vom vizita o familie de pastori de camile ocazie cu care vom observa stilul lor unic de viata nomad. Vom putea sa calarim camile bactriene cu cocoase numite de localnici "Printul Gobi". Vom reveni apoi pentru cina şi cazare la Govi Nomad Lodge Camp in iurte turistice deluxe (cu baie proprie)!

Ziua 11 / 10.07.2024: Gobi Gurvan Saikhan - Dalanzadgadn - Ulan Bator

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Dalanzadgadn pentru plecarea catre Ulan Bator unde incep pregatirile pentru Festivalul Naadam. Festivalul este indispensabil legat de viata nomazilor mongoli care au trait in stepele Asiei centrale, fiind axat pe trei dintre sporturile traditionale nationale: calarie, lupte şi trasul cu arcul. in zilele noastre, femeilor le este permisa participarea la trasul cu arcul şi tinerelor fete la intrecerile cu cai, barbatilor revenindu-le in exclusivitate, luptele. Odata sositi in Ulan Bator vom fi transferati pentru cazare la Hotel Bayangol 4* (sau similar 4*). Dupa dejun vom vizita Piata Centrala Sukhbataar, obiectiv legat de independenta dobandita in anul 1921 şi de numele celebrului revolutionar Damdin Sukhbaatar, unde vom putea admira şi frumoasa statuie in bronz a lui Ginghis Han, parintele natiunii, Muzeul Choijin Lama, dedicat celui de-al optulea frate al Hanului Bogd, respectiv Choijin Lama Luvsankhaidav, complex care adaposteşte exponate valoroase, precum picturi, broderii, sculpturi şi obiecte sacre din perioada secolelor XVII - XX şi noul Muzeu Ginghis Han. Cina şi cazare in Ulan Bator la Hotel Bayangol 4* (sau similar 4*).

Ziua 12 / 11.07.2024: Ulan Bator

Mic dejun. in aceasta zi vom asista la spectaculoasa ceremonie de deschidere a festivalului Naadam, un spectacol de sunet şi culoare, care va avea loc pe stadionul central, reprezentand pentru mongolezi cel mai important eveniment al anului, care coincide cu ziua nationala a Mongoliei, respectiv 11 iulie. Cel mai mare festival national, Naadam se celebreaza in fiecare an intre 11 şi 13 iulie pe tot teritoriul Mongoliei, cel din capitala fiind insa cel mai spectaculos. Vom putea admira ritualuri şi costume stravechi, soldati imbracati in uniforme ca cele de pe vremea lui Ginghis Han, sute de artişti care vor defila imbracati in costume traditionale aferente perioadelor istorice pe care le vor evoca şi vor dansa acompaniati de muzicienii prezenti pe stadion. in aceasta prima zi a festivalului vom vedea sportivi care işi vor arata maiestria in manuirea arcului sau abilitatile de luptatori, caştigatorii bucurandu-se de un deosebit respect. Toti locuitorii tarii sunt incurajati sa participe la acest festival pentru a dovedi unitatea culturala a natiunii. Datorita frumusetii şi originalitatii sale, Festivalul Naadam a fost inscris in anul 2010 pe lista Patrimoniului Mondial Cultural UNESCO. Ceea ce este interesant pentru noi, turiştii, este insa şi atmosfera din jurul stadionului, pentru ca vom putea vedea mongolii imbracati in straie de sarbatoare, veniti aici nu numai pentru festivalul in sine ci şi pentru a manca şi a bea diverse specialitati, precum specialitatea Naadam-ului, "khuushuur" - o gogoaşa cu carne şi "aireg" - lapte fermentat, fara de care Naadamul nu ar putea fi conceput. Dejun in cursul vizitelor. Dupa-amiaza vom participa la cel mai mare spectacol cu muzica folclorica, moderna şi dansuri. Cina şi cazare in Ulan Bator la Hotel Bayangol 4* (sau similar 4*).

Ziua 13 / 12.07.2024: Ulan Bator - Hui Doloon Hudag - Parcul National Terelj

Mic dejun. in prima parte a zilei ne vom deplasa in afara oraşului, la Hui Doloon Hudag, pentru a asista la cursele de cai ale festivalului Naadam, cu participarea copiilor care calaresc fara şa peste stepa, precum şi la spectacolele oferite de crescatorii de cai mongolezi. Toti participantii vin sa concureze din fiecare colt al Mongoliei. Vom experimenta nebunia stralucitoare a terenului de curse de cai si ocazia culturala de neegalat de a urmari competitia care include in jur de 150-200 de cai. De asemenea, va exista marea oportunitate de a fotografia antrenorii locali de cai, purtatori de vesminte traditionale ceea ce va aduce mai mult contrast experientei. Dupa dejun vom pleca spre Parcul National Terelj, cel mai vizitat parc national din Mongolia, situat la o altitudine de 1600 m, un alt loc spectaculos, unde natura imbina lanturile muntoase din granit cu pitoreştile vai ale raurilor care strabat parcul, dintre care cele mai importante sunt Tuul, Terelj şi Baruunbayan. Diversitatea reliefului face ca parcul sa adaposteasca 250 de specii de pasari, urşi şi elani, pe stanci intalnindu-se frecvent floarea de colt, iar in vai, tot felul de flori salbatice. Fenomenul de eroziune a facut in timp ca multe formatiuni stancoase sa aiba forme ce par sculptate, un exemplu de acest fel gasindu-se in apropierea intrarii in parc, o stanca inalta de 24 m, care reprezinta o broasca testoasa, "melkhi khad" sau o alta stanca, cea a batranului care citeşte. Cina şi cazare la Buuveit Camp in iurte turistice deluxe (cu baie proprie)!

Ziua 14 / 13.07.2024: Parcul National Terelj - Tsojin Boldog - Ulan Bator

Mic dejun. Dimineata vom avea timp liber pentru drumetii si relaxare. Dupa dejun vom pleca spre Tsojin Boldog pentru a vizita monumentul devenit emblematic pentru Mongolia, situat in valea raului Tuul, dedicat marelui cuceritor Ginghis Han, considerat intemeietorul natiei, creatorul celui mai mare imperiu din istoria omenirii. Cea mai mare statuie a legendarului Ginghis Han, inalta de 40 de metri, ridicata in anul 2008, este in acelaşi timp şi cea mai mare statuie ecvestra din lume. Se spune ca statuia este orientata spre est, indicand locul naşterii acestuia şi a fost amplasata in locul in care, conform legendei, Ginghis Han a gasit un bici de aur pe care l-a considerat a fi un mesaj de la Tenger, zeul eternului cer albastru, bici care l-a inspirat in cuceririle sale, motivandu-l sa devina conducatorul clanurilor mongole. De altfel, o sa observam cand vom fi in apropierea statuii ca acesta tine in mana dreapta un bici aurit. Baza statuii o reprezinta o cladire circulara cu 36 de coloane care se presupune ca i-ar reprezenta pe cei 36 de Hani ai Mongoliei, de la Ginghis Han pana la Ligdan Han, in timp ce poarta de intrare a complexului a fost decorata cu statuile celor 9 generali "noyons" ai lui Ginghis Han. intoarcere in Ulan Bator pentru cina şi cazare la Hotel Bayangol 4* (sau similar 4*).

Ziua 15 / 14.07.2024: Ulan Bator - Istanbul - Bucuresti

Transfer la aeroportul din Ulan Bator pentru plecarea spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 237 (08:40 / 13:05), de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul TK 1045 (19:00 / 20:20).

 

 

TARIF: 1980 EURO + 2740 USD / loc in camera dubla

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pt. 15-19 turişti, tariful se va majora cu 150 usd/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Istanbul - Beijing si Ulan Bator - Istanbul - Bucureşti cu compania Turkish Airlines

- transport cu trenul pe ruta: Beijing - Batou

- transport continental cu avionul pe ruta: Hohhot - Ulan Bator cu compania Air China

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale şi locale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turişti

- 7 nopti cazare in hoteluri de 4*

- 6 nopti cazare in iurte turistice dintre care 5 in iurte turistice deluxe (cu baie proprie)!

- mesele mentionate in program: 12 mic dejunuri, 10 dejunuri şi 13 cine

- transferurile, tururile şi excursiile mentionate in program

- taxele de intrare la obiectivele mentionate in program

- intrarea la Festivalul Naadam din Ulan Bator

- 1 sticla de 1,5 l de apa plata / zi in Mongolia

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxe de ieşire de pe aeroporturi, daca se aplica

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- bacşişuri: 60 euro/pers. pentru şoferi şi ghizi locali, mai putin pt. bagajişti (se vor achita cel mai tarziu conducatorului de grup la sosire)

- taxa de viza China: 130 euro/pers.

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza şi alte excursii optionale propuse de partenerul local

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- paşaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei; paşaportul trebuie sa contina minim 4 pagini libere

- 3 fotografii color 3,5х4,5 cm pe fundal deschis, cu imaginea clara a chipului (din fata), fara ochelari cu lentile fumurii şi cu capul descoperit

- aplicatia pentru viza pentru China se face online de catre agentie, urmand ca fiecare turist sa se prezinte personal la Centrul de viza China pentru inregistrarea datelor biometrice (amprenta digitala); prezenta este obligatorie la data si ora stabilite de comun acord

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se incheie la epuizarea locurilor

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul işi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turişti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turiştilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfaşoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale şi la itinerar cu observatia ca nu are calificarea şi atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate şi ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie şi la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat in program

- agentia işi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depaşirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- aşezarea turiştilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-şi asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turiştilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turiştilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele şi pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce şi ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada şi evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreşte (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original şi acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de paşaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala şi cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata şi in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>